Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Месно-зеленчукова фантазия

Месно-зеленчукова фантазия

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Месно-зеленчукова фантазия
Снимка: Добринка Петкова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"И както обичаше да казва мама - бедна ви е фантазията това ястие колко е вкусно"

Необходими Продукти

  • свински пържоли - 4 бр.
  • наденица - 2 бр. сурова
  • праз - 2 стръка
  • гъби - 250 г
  • зелен боб - 1/2 буркан (около 300 г)
  • домати - 2 бр. от консерва
  • картофи - 500 г бейби
  • спанак - 200 г (може и замразен)
  • черен пипер
  • червен пипер - 1 - 2 ч.л.
  • чубрица
  • сол - на вкус
  • вода - 200 мл гореща
  • за овкусяване на пържолите
  • соев сос - 1 с.л.
  • горчица - 1 с.л.
  • черен пипер
  • универсална подправка - 1/2 ч.л. за свинско
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Овкусете пържолите с изброените продукти. Подредете ги в намаслена тава.Към тях се добавят надениците и се запичат за десетина минути.

Нарязват се лука и гъбите на едро. Прибавят се към пържолите и наденицата.

След няколко минути се добавят зеления боб и картофите (предварително сварени за десетина минути).

Сипва се топлата вода и ястието се оставя на 200 градуса около 10 минути. Добавят се намачканите домати, подправките и нарязания спанак.

Разбъркват се хубаво и се връщат обратно във фурната да се допекат (трябва да остане на мазнина).

Месно-зеленчуковата фантазия е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: