Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Ориз на фурна»Бял ориз с младо свинско с кожа

Бял ориз с младо свинско с кожа

Бял ориз с младо свинско с кожа
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
115 мин.
Порции
6
"Сочен ориз със свинско, с невероятна препечена, хрупкава кожичка - ето това ни се хапва днес"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 кг (от малко прасе с кожата)
  • ориз - 1 ч.ч
  • пресен лук - 3 стръка
  • чубрица
  • черен пипер
  • червен пипер - за месото
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязвате месото на порции и осолявате. Хубаво го натривате с червен пипер и малко черен. Нарязвате лука и слагате в тава с олио, подреждате плътно месото и доливате вода.

Покривате с алуминиево фолио и слагате да се пече, след час изваждате и слагате ориза, пак покривате с фолиото и връщате в печката.

След около 30 минути откривате за да се запече месото и кожата на прасенцето да получи хубав златист загар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: