Начин на приготвяне
Нарязваме свинското месо на парчета, заливаме го 2 литра вода, добавяме сол, черен пипер на зърна, дафинов лист и слагаме да се вари около 90 минути.
Когато е готово, изваждаме с решетъчна лъжица месото, прецеждаме бульона през цедка и изхвърляме подправките.
В дълбок съд наливаме олиото, слагаме лука и доматите, предварително смлени на блендер, морковите, нарязани на дребно, и наливаме около 200 мл топла вода. Оставяме да се задушава около 15 минути.
В купичка слагаме брашното и червения пипер и ги разбиваме с малко студена вода. Слагаме го при задушените зеленчуци и варим още 5 минути, след което добавяме бульона, сварените късчета месо и червеното вино.
Ако е необходимо, подправяме с още малко сол. Варим още 5 минути и сваляме от огъня.
В отделен съд слагаме 1 ч.ч. ориз, 3 ч.ч. вода, подправяме със щипка сол, бял пипер, куркума и 1 лъжичка олио.
Варим ориза до готовност.
Сервираме в чиния месото със соса и добавяме ориза, оформен с ринг или ако нямаме ринг - с малка чашка.