Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско печено»Печено от младо свинско (Ретро рецепта)

Печено от младо свинско (Ретро рецепта)

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
3723k6
Печено от младо свинско (Ретро рецепта)1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
6
"Без преувеличения - направо се топи в устата"

Необходими Продукти

  • свинско месо - около 1.5 - 2 кг от младо животно
  • мас
  • сол
  • черен пипер
  • за маринатата
  • оцет
  • вода
  • черен пипер
  • дафинов лист
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе марината от оцет, варен с вода, черен пипер и дафинов лист. Накиснете месото в тази марината за 3 дена.

След това го отцедете и го насолете със сол и млян черен пипер. Намажете го хубаво с мас и го сложете да се пече във фурна.

По време на печенето на свинското постоянно го заливайте с малко вода, за да не загори.

Печеното от младо свинско (Ретро рецепта) е готово.

Източник: Петстотинъ деветдесеть и деветь най-нови и изпитани готварски рецепти, 1940 г.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: