Гювеч с ориз във фурна

Гювеч с ориз във фурна
Снимка: Веселина Константинова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
60 мин.
Порции
5
"Днес сме решили да похапнем постно и се спряхме на този великолепен гювеч с ориз на фурна"

Необходими Продукти

  • ориз - 250 г
  • зеленчуков микс - 1 пакет замразен микс гювеч
  • олио - 1 ч.ч.
  • сол
  • пипер меланж
  • чушки - 1 бр. червена
  • лук - 1 глава
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната и сложете тавата с олиото. Добавете ситно нарязания лук и задушете.

Прибавете микса /бамя, домати, патладжан, грах, моркови, зелен фасул/ и ситно нарязаната и почистена червена чушка.

Разбъркайте и гответе докато зеленчуците омекнат. Прибавете добре измития ориз.

Задушете за кратко. Овкусете със сол и пипер. Налейте топла вода около 600-700 мл.

Запечете ястието, докато остане на мазнина и оризът на фурна омекне.

Гювечът с ориз във фурна е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: