Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Пълнозърнеста юфка с ябълки, орехи и канела

Пълнозърнеста юфка с ябълки, орехи и канела

Пълнозърнеста юфка с ябълки, орехи и канела
Снимка: Илиана Първанова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
20 мин.
Порции
3
"Топ предложение от рубриката вкусно и здравословно - Пълнозърнеста юфка с ябълки, орехи и канела"

Необходими Продукти

  • пълнозърнеста юфка - 1 пакет
  • вода - 1 л
  • ябълки - 3 бр.
  • хималайска сол -   1/4 ч.л.
  • кафява захар - 10 ч.л. кристална
  • орехи - 1 шепа
  • канела - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

След като заври водата, сипваме пълнозърнестата юфка да се вари с хималайската сол. Разбъркваме периодично. Обелваме и нарязваме на ситни кубченца ябълките. Прибавяме и кафявата кристална захар.

Като е сварена юфката и ябълките са приятно омекнали.

Разпределяме в 3-4 купички и поднасяме още топло и уютно, разбъркано със суровите орехови ядки и поръсено с канела!

Невероятно вкусна закуска от пълнозърнеста юфка с ябълки, орехи и канела!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: