Начин на приготвяне
Сварете захарен сироп, като към захарта прибавите 1 ч.ч. вода.
На дъното на тавичка с подвижен ринг направете един блат от изрезките, като притиснете с ръце. Сиропирайте със захарен сироп.
Разбийте пудинга, като добавите студеното прясно мляко с помощта на миксер. Разбивайте до получаването на пухкав крем. Прибавете заквасената сметана и продължете да разбивате до еднородност.
Разтворете 1 пакетче желатин с една к.ч. студена вода. След като желатинът набъбне, го загрейте на водна баня, без да завира.
Готовият желатин прибавете към получения крем. Разбъркайте, докато желатинът се смеси с крема.
Изсипете крема върху първия блат. Отгоре наредете отново тортени изрезки. Притиснете с ръце. Отново сиропирайте със захарен сироп.
Начупете шоколада и прибавете маслото. Сложете го в подходящ съд и го разтопетена водна баня или в микровълнова фурна.
Залейте тортата с шоколад отгоре. Върху шоколадовата глазура подредете кръгчетата ананас от компот.
Разтворете и второто пакетче желатин по указания начин. Към желатина прибавете сока от ананасовия компот и когато сместа започне да се желира, полейте тортата. Поръсете тортата с карамелизирани кокосови стърготини отгоре и встрани.
Оставете за 2-3 часа, за да се стегне. Охладете преди поднасяне.
Тортата с ананас и карамелизиран кокос е готова.