Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Терин»Терин с крем и карамелизиран кокос

Терин с крем и карамелизиран кокос

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Терин с крем и карамелизиран кокос
Снимка: Добринка Петкова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
10
"Казваме терин само за заблуда, иначе това е ултимативният сладък десерт, който можем да ядем всеки ден до края на живота си"

Необходими Продукти

  • за блата
  • яйца - 3 бр.
  • захар - 150 г
  • вода - 3 с.л.
  • олио - 3 с.л.
  • брашно - 130 г
  • какао - 1 с.л.
  • бакпулвер - 1 бр. (10 г)
  • за крема
  • сметана - 100 мл
  • заквасена сметана - 400 г
  • крем - 1 бр. ванилия без варене (70 г)
  • прясно мляко - 400 мл
  • пудра захар - 2 - 3 с.л.
  • ванилова захар - 1 бр. (10 г)
  • кокосови стърготини - 100 г карамелизирани
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта. Добавете водата, олиото и брашното с бакпулвера. Разделете сместа на две части. Към едната прибавете какаото и разбъркайте добре.

Застелете тава с хартия за печене. В едната половина изсипете бялото тесто, а в другата кафявото. Печете на 180 градуса около 10-15 минути.

Извадете и оставете да се охлади. Нарежете блата на ленти. В купа разбъркайте заквасената сметана с пудрата захар. Към нея прибавете предварително приготвения крем и разбитата сметана. Добавете ваниловата захар и разбъркайте добре.

Застелете продълговата форма със стреч фолио. Сипете малко от крема и върху него подредете ленти от блата (от един цвят). Леко ги сиропирайте със захарен сироп и покрийте с крем. Поръсете обилно с карамелизиран кокос.

Подредете още един ред от блата, но от друг цвят. Пак сиропирайте, намажете с крем и поръсете с кокос. Направете още един ред от блат, крем и кокос. Завършете с блат и завийте с фолиото.

Оставете терина в хладилника да стегне. След няколко часа извадете формата от хладилника и обърнете върху подходяща чиния. Намажете и украсете с останалия крем и поръсете с карамелизиран кокос.

Теринът с крем и карамелизиран кокос е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: