Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Ориз на фурна»Пилешки бутчета с ориз и маслини

Пилешки бутчета с ориз и маслини

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Пилешки бутчета с ориз и маслини
Снимка: Добринка Петкова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Поканете приятелите си на гости и ги изненадайте с тази вкусотия"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 10 - 12 бр., парти
  • ориз - 250 г
  • лук - 1 глава
  • морков - 1 бр.
  • гъби - 150 г
  • спанак - 100 г или лапад
  • маслини - 100 г
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и подсушете бутчетата. Намажете ги със сол и пипер и ги подредете в тавичка. Полейте ги с малко мазнина и запечете на 200 градуса.

Към тях добавете нарязания на ситно лук и моркова, нарязан на кубчета. След няколко минути добавете гъбите, спанака /лапад/ и ориза.

Прибавете подправките и налейте топла вода (около 700 мл). Върнете тавата във фурната.

След 15-20 минути добавете маслините и догответе ориза на фурна.

Пилешките бутчета с ориз и маслини са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: