Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Ориз на фурна»Кокосов ориз с пилешки бутчета

Кокосов ориз с пилешки бутчета

ИваИва
Новак
1215037
Кокосов ориз с пилешки бутчета
Снимка: Ива
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"Нежен, ароматен, вкусен кокосов ориз - за да не е постен, добавяме и пилешки бутчета за разкош"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 6 бр.
  • ориз - 1 и 1/2 ч.ч.
  • моркови - 1 бр.
  • кокос - 1 ч.ч. пресен, настърган
  • кокосово олио - 2 - 3 с.л.
  • лук - 1 глава
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • зеленчуков бульон - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. За приготвянето на това малко по-различно пиле с ориз започваме, като нарязваме на ситно лука. Обелваме и измиваме моркова. Нарязваме го и него на ситни парченца.

2. Слагаме в една тенджера около 2-3 супени лъжици кокосово олио и изчакваме да загрее. През това време измиваме хубаво ориза и го оставяме да се изцеди от водата.

3. Във вече загрялото олио добавяме лука и го изчакваме да се запържи до златист цвят. След това слагаме и моркова. Запържваме, докато омекне морковът.

4. Слагаме ориза при лука и моркова да се запържи добре до кристален цвят, като разбъркваме от време на време. След това слагаме една чаена чаша настърган кокос и разбъркваме.

5. След това в една чаша гореща вода разтваряме зеленчуковия бульон добре и го изсипваме при ориза.

Овкусяваме със сол и черен пипер, като внимаваме да не слагаме много сол, защото в бульона има. Добавяме още вода, ако е нужно. Оставяме го да се задуши малко.

6. Слагаме в отделна тенджерка пилешките бутчета и ги сваряваме за точно 20 минути.

7. Най-последно изсипсваме ориза в тавичка и нареждаме бутчетата отгоре. Запичаме ориза на фурна за около 20 минути на 180 градуса.

Кокосовият ориз с пилешки бутчета е много ястие, наситено с различни вкусове.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: