Ориз с кайма на фурна

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
695
7k
2k
7k
5
10/10/2016
"Интересно предложение за всички, които искат набързо да хапнат нещо вкусно "
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо44 934
  • Преглеждания за месеца418
  • Преглеждания за седмицата239
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте ориза под течаща вода и отцедете.

Почистете и нарежете лука и чушката на дребно.

Загрейте зехтина в тиган и сложете лука и чушката, запържете до омекване. Добавете каймата, раздробете я и запържете до златисто.

Сложете подправките, ориза и червения пипер. Разбъркайте и пържете, докато оризът стане стъклен.

Махнете от котлона, изсипете сместа в тава, сипете бульона и разбъркайте.

Поставете тава в загрята фурна на 180 градуса за около 25 мин до готовност на ориза.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар