Кебап Босфор

Невена Блажева ИвановаНевена Блажева Иванова
Помощник Готвач
2012k7302k1
Кебап Босфор
Снимка: Невена Блажева Иванова
1 / 4
10/10/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Общо
20 мин.
Порции
6
"Изключителна вкусотия със сочни зеленчуци и ароматни кюфтенца, в която се влюбихме още щом я зърнахме"

Необходими Продукти

  • За кюфтета
  • кайма - 600 грама
  • галета
  • яйце - 1 бр.
  • лук
  • подправки
  • Зеленчуци
  • патладжани - 2 бр.
  • тиквички - 2 бр.
  • домата - 3 - 4
  • печурки - 2 - 3 гъби
  • лук - 1 глава кромид
  • кашкавал - настърган за поръсване
  • подправки - зелени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омесва се каймата с подправките и се оформят топчета - кюфтета.

Всички зеленчуци нарязваме на колелца, като патладжаните се изкисват за 15 мин в подсолена вода, лука - на шайби.

В подмазнена тава подреждаме кюфтета, като между тях нареждаме и редуваме зеленчуците.

Посоляваме и поръсване със зелени подправки. Печем около 50 мин и след това поръсваме обилно с кашкавал. Допичаме.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
55
40
32
20
10
Дай твоята оценка: