Рибно филе пане

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7528k2k5
Рибно филе пане4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4
"От нас да го знаете - това панирано рибно филе изпива два пъти повече бира, отколкото си мислите"

Необходими Продукти

  • рибно филе - 4 бр. мерлуза, хек, треска
  • сол
  • черен пипер
  • брашно - 4 с.л.
  • белтъци - 2 бр.
  • бира - 200 мл
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте белтъците с щипа сол на сняг.

Рибните филета поръсете със сол и черен пипер.

В купа сложете бирата, добавете малко сол, пипер и брашното. Разбийте до хомогенна смес, след което добавете белтъците.

Разбъркайте внимателно с шпатула, така че да запазите сместа пухкава и въздушна.

Потопете всяко филе в сместа, отцедете и сложете в загрята мазнина да се изпържат.

Отцедете панираната риба върху домакинска хартия.

Рибното филе пане е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: