Мераклийски печен джолан

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
695
7k
2k
8k
5
Мераклийски печен джолан
Снимка: Сия Рибагина
1 / 7ВИДЕО
05/03/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Сготви120 мин.
Общо130 мин.
Порции3
"Свински джолан, който може да накара дори заклет веган да забрави убежденията си и да го заръфа"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Направете марината за месото, като в купа сложите бирата, подправите, зехтина, мед и счукания чесън. Разбъркайте всичко, сложете месото в дълбока чиния и го намажете с ръце - втрийте хубаво с ръце, а останалото излейте около месото.

Оставете месото в хладилника за 3 часа да се маринова, извадете и преместете джолана в тава. Сипете половината от останалата марината около джолана и долейте бульона.

Покрийте тавата с алуминиево фолио и печете в загрята фурна на 160 градуса за час и половина.

Махнете фолиото, намажете месото с останалата марината и допечете още 30 мин до получаване на приятен загар.

Рейтинг

5 17
4 0
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка: