Мераклийски печен джолан

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
695
7k
2k
7k
5
05/03/2017
"Свински джолан, който може да накара дори заклет веган да забрави убежденията си и да го заръфа "
Приготвяне10 мин.
Готвене120 мин.
Общо130 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
57 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо436 521
  • Преглеждания за месеца5141
  • Преглеждания за седмицата13
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена57

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Направете марината за месото, като в купа сложите бирата, подправите, зехтина, мед и счукания чесън. Разбъркайте всичко, сложете месото в дълбока чиния и го намажете с ръце - втрийте хубаво с ръце, а останалото излейте около месото.

Оставете месото в хладилника за 3 часа да се маринова, извадете и преместете джолана в тава. Сипете половината от останалата марината около джолана и долейте бульона.

Покрийте тавата с алуминиево фолио и печете в загрята фурна на 160 градуса за час и половина.

Махнете фолиото, намажете месото с останалата марината и допечете още 30 мин до получаване на приятен загар.

Традиционен български гювеч с капак 5л-23%
Приготвяй си тази рецепта в:
Традиционен български гювеч с капак 5л
23.99 лв.
18.47 лв.
Виж ››

За приготвянето на вкусно, ароматно и здравословно ястие винаги може да разчитате на този традиционен гювеч с капак и стилни вградени дръжки.

Рейтинг

5 17
4 0
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Krasimira Gyurova
Krasimira Gyurova
03.03.2019 11:32
Много вкусен става,правя го вече няколко пъти.Най-перфектната рецепта за джолан.
1
1
Петя
Петя
28.12.2018 21:00
И много вкусен!
1
0
Даниела Русева
Дето мераклийски, че и майсторски! Много апетитно изглежда.
19
1