Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържено свинско»Месо със зеленчуци по азиатски

Месо със зеленчуци по азиатски

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7508k2k5
Месо със зеленчуци по азиатски
Снимка: Сия Рибагина
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3
"Готови ли сте за експерименти, за вкусни експерименти в кухнята"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 300 г филе
  • пилешко месо - 300 г филе
  • гъби - 150 г
  • олио - 3 с.л.
  • соев сос - 50 мл
  • нишесте - 1 ч.л.
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 глава кромид
  • чушки - 1 бр. зелена
  • джинджифил - 1 ч.л. настърган
  • сол
  • черен пипер
  • оцет - 1 ч.л.
  • вода - 3 с.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • чесън - 1 скилидка
  • люта чушка - 1/2 бр.
  • ориз - сварен
  • сусам - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете двата вида месо на тънки ленти с приблизително еднаква големина.

Почистете зеленчуците, лука и гъбите, нарежете на полумесеци, чушките - на парчета под наклон, а морковите - на лентички. Чесъна счукайте в хаванче.

Сложете в уок тиган олио, загрейте и сложете свинското месо, разбъркайте и изпържете за около 5 мин до златисто. Извадете върху домакинска хартия и сложете в тигана пилешкото. Изпържете и него за няколко минути и извадете.

Сложете в тигана лука, чесъна, джинджифил и лютата чушка. Разбъркайте и пържете няколко секунди. Добавете морковите, чушката и гъбите. Разбъркайте и пържете 3 мин до омекване на зеленчуците.

Сложете в купа соевия сос, водата, нишесте, подправките, оцет и захар.

Разбъркайте и излейте в тигана, гответе минута и махнете от котлона. Накрая поръсете с леко препечен сусам и гарнитура от сварен ориз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: