Начин на приготвяне
За това пиле по китайски, първо, режем месото на кубчета и го оставяме в купа. Прибавяме сол, соев сос, горчица, кетчуп, сладко чили. Объркваме и оставяме да престои.
През това време приготвяме зеленчуците. Белим патладжана и режем на ивици.
Същото правим с тиквичките. Печем на тиган с малко мазнина, овкусяваме със сол, соев сос и риган.
Сипваме ги в тенджера и печем домата, нарязан на едри филийки, следва лукът - пак на филийки.
Слагаме при зеленчуците. Добавяме малко чили и соев сос за допълнителен вкус и объркваме.
Запичаме пилешкото на тигана и добавяме към зеленчуците.
Пиле със зеленчуци по азиатски - сервираме от всичко в чинията, хапваме и ушите ни плющят.
Ако рецептата ти харесва, опитай и другите ни предложения за пилешко по китайски, пиле със зеленчуци или нашия ориз по китайски.