Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Бъркани яйца»Бъркани яйца с лук и сирене

Бъркани яйца с лук и сирене

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7508k2k5
Бъркани яйца с лук и сирене3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
15 мин.
Порции
2
"Вкусен аламинут, който всички обичаме да похапваме"

Необходими Продукти

  • яйца - 6 бр.
  • прясно мляко - 30 мл
  • лук - 2 глави кромид
  • сирене - 150 г бяло саламурено
  • зехтин - 2 с.л.
  • черен пипер
  • сол
  • червен пипер - 1 щипка лют
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете лука и го нарежете на полумесеци.

Загрейте зехтина в тиган на котлона.

Разбийте яйцата в купа, посолете, добавете прясното мляко и натрошеното сирене.

Подправете със черен и червен лют пипер и разбъркайте.

Сложете лука в тигана и запържете за няколко минути до омекване и получаване на златист цвят.

Изсипете яйчената смес при лука, оставете няколко секунди и тогава разбъркайте.

Гответе яйцата минута-две до готовност, като внимавате да не ги прегорите и изсушите.

Поднесете с месо, колбас или скара.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: