Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Сладки коледни елхички

Сладки коледни елхички

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Сладки коледни елхички2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
15-20 бр.
"С колко такива сладки коледни елхички ще декорирате чинията си или сте на диета?"

Необходими Продукти

  • масло - 150 г
  • захар - 100 г пудра
  • орехи - 50 г или бадеми
  • канела - 1/2 ч.л.
  • брашно - 1 и 1/2 ч.ч.
  • ванилия - 2 пакетчета
  • сладко - за слепване на бисквитите, може и мед
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте маслото със захарта. Постепенно добавете смлените бадеми или орехи, брашното, канелата и ванилията. Замесете тестото и го разстелете върху набрашнена повърхност.

Разточете на тънка кора с дебелина 2 мм. С три размера формички - големи, средни и малки, изрежете еднакъв брой бисквитки от трите размера. С помощта на шпатула внимателно вдигайте бисквитките и ги подреждайте в намазнена тава на леко разстояние една от друга.

Сложете да се пекат в умерено загряна на 180 градуса фурна до бледо розов загар. Готовите бисквитки оставете да изстинат и отново много внимателно ги извадете от тавата. Елхичките са крехки и могат лесно да се счупят.

Слепете със сладко или мед по три форми - най-долу голяма, след това средна и накрая малка. По този начин се получава и формата на елхичка. Поръсете сладките коледни елхички с пудра захар по желание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
514
411
35
23
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Гергана Георгиева
Гергана Георгиева
На мен ми се получиха. Всички ги харесаха, просто са по-мекички и направо се топят в устата. Супер са!
17.12.2014 16:23
Стоянка
Стоянка
На рецептата и липсват продукти за да се получи
20.01.2014 18:27
Име
Име
напишете някоя рецепта без месене
16.12.2013 21:09
1
Ивелина
Ивелина
Рецептата въобще не е описана добре и според мен трябва да се добавят още продукти за да се получи както трябва. С тези изброените не става НИЩО!!!
22.12.2012 17:29
5
Ива Христова
Ива Христова
не е добре описана рецептата... брашното също е малко... а градусите на печене?
12.12.2012 19:04
1
1