Малки сладкишчета с шоколадов мус

11/10/2016
"Знаете, че щастието не се купува, но може да си купите продукти и да си приготвите от тези сладкиши с шоколадов мук, което си е почти същото "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции20
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 473
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бисквитите се смилат или намачкват на брашно. Маслото се разтапя, прибавя се към тях и сместа се обърква.

В силиконови форми се слага на дъното от сместа. Притиска се с лъжица и се прибират в хладилник.

Шоколадът се разтапя на водна баня. Сметаната се разбива. Желатинът се накисва във вода, изцежда се и се слага в топло мляко. Бърка се до пълното му разтваряне.

Щом шоколадът се е охладил, се прибавя желатинът и хубаво се разбърква. Постепенно се прибавя битата сметана и се разбърква внимателно с шпатула.

Формичките се изваждат от хладилника и във всяка се сипва от муса, като не се пълнят догоре. Връщат се в хладилника за около два часа. Щом мусът е стегнал, се приготвя глазурата.

Черният шоколад се начупва и с две с.л. прясно мляко се разтваря на водна баня. Прибавя се маслото и се разбърква. Щом маслото се е разтопило, шоколадовите сладкишчета се заливат с глазурата.

Съхраняват се в хладилник и при сервиране се вадят от формите!

Рейтинг

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар