Хрупкави тиквички

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
695
7k
2k
7k
5
11/10/2016
"Новата любов на бирата са тези хрупкави тиквички, които ние по правило хапваме с млечен сос "
Приготвяне10 мин.
Готвене25 мин.
Общо35 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
73 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо277 237
  • Преглеждания за месеца2844
  • Преглеждания за седмицата1264
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена73

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и нарежете тиквичките на средно тъни неголеми ленти или пръчици.

Сложете в дълбока чиния галета, двата вида брашно, всички подправки и разбъркайте.

Сложете в голяма плоска тава хартия за печене, намажете с малко зехтин. Поръсете тиквичките със получената суха смес и размесете с ръце, така че хубаво да се овалят и подправките да полепнат по тях.

Разпределете овкусените тиквички в тавата на един ред една до друга, без да се застъпват, и полейте с малко зехтин.

Загрейте фурната на 180 градуса и сложете тавата. Запечете тиквичките за около 25 мин до получаване на златиста и хрупкава коричка.

Поднесете тиквичките с млечен сос, кетчуп или сос от хрян, може да ги сложите като гарнитура към месо или да ги хапнете така.

Рейтинг

5 22
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Mariya Mariela
Mariya Mariela
08.07.2020 21:59
Не станаха хрупкави. Мисля че трябва да се посолят и да престоят малко преди да се пекат, за да им се отцеди водата и да станат хрупкави.
0
0
Ani Voinova
Ani Voinova
24.04.2017 01:20
Страхотни
9
1
Ivo
Ivo
30.10.2016 00:09
ХРУПКАВИ СА ПРЕКРАСНИ ! СОСЪТ ОТДЕЛНО, КОЙТО ОБИЧА. АЗ ОБИЧАМ ПОДЧЕСЕНЕН МЛЕЧЕН СОС.
12
2