Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Пълнени Гъби»Уникални гъбки с филе и топено сирене

Уникални гъбки с филе и топено сирене

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k11k4k10k5
Уникални гъбки с филе и топено сирене
Снимка: Ваня Георгиева
2 / 5
12/10/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6-8
"Страхотно предястие, което пие и изстудена бира и червено вино"

Необходими Продукти

  • гъби - 12 - 15 бр. (големи)
  • свинско филе - 100 г
  • топено сирене - 100 г
  • кашкавал - 80 г
  • масло - 1 пакетче
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измивате и обелвате гъбите, ако е необходимо или под течаща вода само изтъркайте. Отстранете пънчетата и ги нарежете. В тава сложете пънчетата и подредете гъбите отгоре.

Нарежете филето на ивици, а топеното сирене на кубчета. Във всяка гъба сложете парче масло и завийте по две парчета от филето, а по средата сложете парче топено сирене. Между гъбите нарежете останалото масло и сипете съвсем малко вода (половин кафeна чаша). Сложете да се пекат. След запичане извадете и поръсете върху всяка гъба по малко кашкавал.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
54
40
30
20
11
Дай твоята оценка: