Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и Бисквити»Празнични сладки с портокал и канела

Празнични сладки с портокал и канела

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1124k
Празнични сладки с портокал и канела2 / 2
20/12/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2 тави
"Всеки ден е празник, когато на масата има Празнични сладки с портокал"

Необходими Продукти

  • брашно - 750 г
  • олио - 300 мл слънчогледово
  • масло - 150 г меко
  • захар - 100 г
  • яйца - 1 брой
  • портокали - 150 мл пресен портокалов сок + 1 ч.л. настъргана портокалова кора
  • бакпулвер - 2 ч.л.
  • сода - 1/2 ч.л. бикарбонат
  • канела - 1 ч.л.
  • джинджифил - 1/2 ч.л. на прах
  • орехи - 100 г смлени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 180 градуса. Пресейте брашното с бакпулвера.

Първо разбъркайте заедно маслото и олиото и към тях добавете захарта, яйцето и разбийте добре. Смесете содата с портокаловия сок и веднага разбъркайте към останалата смес.

Прибавете канелата, джинджифила и портокаловата кора и започнете да добавяте от брашнената смес на порции. Замесете меко тесто, което не трябва да премесвате.

От него оформете топки с големината на орех и ги подреждайте върху тава, застлана с хартия за печене. Подреждат се в тава върху хартия за печене. Не ги правете прекалено плоски, а ги оставете по-дебелички.

Сложете Празничните сладки с портокал да се пекат в предварително загряната фурна за 20 минути или докато придобият кафеникав цвят. Готовите сладки се вадят, подреждат се в купа или поднос и леко се напръскват с портокалов сок.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.6
52
43
31
22
10
Дай твоята оценка: