Татар кавърма

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Татар кавърма
Снимка: Добринка Петкова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Просто се опитайте да си представите аромата на тази татар кавърма"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 500 г
  • лук - 2 - 3 глави
  • гъби - 250 г
  • домати - 2 - 3 бр.
  • червено вино - 50 мл
  • подправки - по избор
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на пържоли и ги изтънете с чукче. Поръсете ги със сол и черен пипер.

Намажете ги с олио и изпечете на скара или грил тиган. Поставете ги в тенджера и захлупете.

В тиган сипете олио и запържете лука, нарязан на дребно. След 2-3 минути добавете гъбите, нарязани на ивички. Накрая добавете доматите, нарязани на ситно и подправките. Налейте 50 мл вода и виното.

Оставете соса да ври, докато омекнат зеленчуците и течността се изпари. Месото се нарязва на ивици и кавърмата се сервира със зеленчуковия сос.

Татар кавърмата е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: