Начин на приготвяне
Свинското месо се измива, отцежда се хубаво и се нарязва на хапки.
Всички продукти за марината се разбъркват в купа и се заливат свинските хапки. Разбъркват се, покрива се с фолио и престоява една нощ в хладилник.
В тенджера се загрява олиото и се запържва месото за около 5 минути, захлупва се и се оставя на среден огън да къкри до пълната му готовност.
С помощта на решетъчна лъжица се изважда месото в отделна купа.
В същата мазнина се слага дребно нарязания праз лук и нарязаните на кубчета моркови. Запържват се до омекването им и се добавят нарязаните на парчета чушки.
Овкусяват се зеленчуците с подправките и сол. Налива се водата и се захлупват за 10 минути, след което месото се връща в тенджерата. Оставят се да къкрят още 5 минути, докато се смесят вкусовете.
После кавърмата се разпределя в 4 глинени гювечета, чукват се по едно яйце и се запичат в загрята фурна на 200 градуса до готовност на яйцата.
По желание се поръсват с червен пипер.