Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Пълнено свинско шкембе

Пълнено свинско шкембе

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Пълнено свинско шкембе1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
6-8
"Хайде на пълненото шкембе"

Необходими Продукти

  • шкембе - 2 броя
  • карантия - 1 брой сърце, 300 г дроб, 1 език, 300 г бял дроб
  • лук - 2 - 3 глави
  • ориз - 1 к.ч.
  • масло - 60 - 70 г
  • сол
  • черен пипер
  • джоджен
  • джинджифил
  • магданоз - 2 с.л. накълцан
  • червен пипер - за намазване
  • брашно - 2 - 3 с.л.
  • яйца - 1 брой
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • бульон - от сварените карантии
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете всички карантии да се сварят, след което ги нареже на кубчета, като оставите настрана само 1 шкембе. Накълцайте лука и го задушете в сгорещеното масло. Прибавете предварително накиснатия и отцеден ориз заедно с 2 чашки от бульона на карантиите.

Щом оризът е полусварен се сипват накълцаните дроб, шкембе, сърце и се прибавят всички подправки на око. С така приготвената плънка се напълва заделеното шкембе, зашива се и се намазва обилно с масло и червен пипер. Печете пълненото шкембе в предварително загряна умерена фурна за около 1 час. Тавата трябва да е леко намазнена и с 1/2 ч.ч. гореща вода.

От останалия бульон пригответе лесен сос, като запържите 2-3 с.л. брашно с малко масло. Разредете с бульона постепенно, добавете разбитите предварително кисело мляко и яйце. Бъркайте, докато всичко се хомогенизира и сгъсти. Поднесете порция пълнено шкембе, полято със соса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: