Типови пърленки

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
444
1k
1k
1k
5
12/10/2016
"Лесна за изпълнение рецепта за пърленки, от която ще се възползваме при първа възможност"
Приготвяне35 мин.
Готвене10 мин.
Общо45 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 693
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата8
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • типово брашно - 500 г
  • олио - 5 с.л.
  • мая - 1 пакетче суха
  • сол - 1 к.л.
  • захар - 1/2 к.л.
  • шарена сол - 1 ч.л.
  • масло - 40 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разтваря в една чаена чаша топла вода и се оставя за 5 минути, след което се добавят останалите съставки. В зависимост от брашното вероятно ще трябва да добавите още 1/2 ч.ч. вода, но това се разбира след като омесите тестото.

Когато е готово го оставете покрито с фолио или влажна кърпа на топло да втаса поне половин час. Когато е втасало го извадете и го разрежете на 5-6 топки, които разточете на тънки кръгове (около 3-4 мм).

Пекат се на загрят незалепващ тиган намазан с масло. Печете ги и от двете страни и след изваждането отгоре ги намажете с масло и поръсете с шарена сол.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Kristine Tenova
Kristine Tenova
18.11.2019 23:43
аз бих ги направила със зехтин, за да са по-здравословни
0
0