Задушено червено зеле

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
441
1064
372
5
14/10/2016
"Постна вкусотия, каквато не сте опитвали досега "
Приготвяне6 мин.
Готвене30 мин.
Общо36 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 691
  • Преглеждания за месеца181
  • Преглеждания за седмицата23
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зелето се нарязва на ивици и се вари 2-3 минути, като веднага след това се изцежда. Лукът се почиства и реже на ситно, задушавате го в мазнината и малко вода, докато омекне. Към него прибавяте зелето.

Заливате всичко с водата, в която преди това е вряло зелето и готвите, докато омекне. 7-8 минути преди да дръпнете от огъня, прибавете и брашното, размито в малко вода, виното, лимонена киселина и сол на вкус.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар