Начин на приготвяне
Всеки кренвирш разрежете на две и после по дължина. Разбийте яйцата, добавете натрошеното сирене и разбъркайте добре. Взимата една кора и я намазвате с олио.
Поръсете я с част от яйчената смес.
Поставете едно парче кренвирш на едната къса страна и едно парче от другата къса страна. Загърнете двете странични дълги краища, така че да покрият кренвиршите.
Намажете с малко олио и започнете да навивате на вътре двете страни с кренвиршите. По средата сипете малко от плънката.
Така направете с всички кори и продукти. Подредете кренвиршките в намаслена тава.
Намажете с разбито яйце, поръсете с подправка по избор и печете на 180 градуса, около 25-30 минути.
Кренвиршките с яйца и сирене са много вкусни.
По идея на Маргарита Димитрова
Коментари