Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Кренвиршки»Кренвиршки с яйца и сирене

Кренвиршки с яйца и сирене

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k8k6
Кренвиршки с яйца и сирене
Снимка: Добринка Петкова
1 / 3
18/06/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
9
"Започнете деня с настроение, ентусиазъм и кренвиршки с яйца и сирене"

Необходими Продукти

  • кори - 9 бр. за баница
  • кренвирши - 4 - 5 бр.
  • яйца - 5 бр.
  • сирене - 300 г
  • олио - 1 ч.ч. (или масло)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всеки кренвирш разрежете на две и после по дължина. Разбийте яйцата, добавете натрошеното сирене и разбъркайте добре. Взимата една кора и я намазвате с олио.

Поръсете я с част от яйчената смес.

Поставете едно парче кренвирш на едната къса страна и едно парче от другата къса страна. Загърнете двете странични дълги краища, така че да покрият кренвиршите.

Намажете с малко олио и започнете да навивате на вътре двете страни с кренвиршите. По средата сипете малко от плънката.

Така направете с всички кори и продукти. Подредете кренвиршките в намаслена тава.

Намажете с разбито яйце, поръсете с подправка по избор и печете на 180 градуса, около 25-30 минути.

Кренвиршките с яйца и сирене са много вкусни.

По идея на Маргарита Димитрова

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: