Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Франзели»Франзелки Четири брашна

Франзелки Четири брашна

Франзелки Четири брашна
Снимка: Веселина Константинова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
3
"Ароматни и здравословни франзелки за всички, които обожават домашно приготвения хляб"

Необходими Продукти

  • брашно - 300 г типово
  • брашно - 200 г бяло
  • брашно - 50 г тиквено
  • брашно - 50 г ленено
  • яйца - 1 бр.
  • мая - 1 пакетче
  • сол - 1 с.л. равна
  • захар - 1 с.л.
  • олио - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа изсипете пресятото бяло и типово брашно. Добавете тиквеното и лененото брашно.

Разтворете маята със захарта в малко топла вода. Когато маята започне да бухва, я добавете към брашното.

Чукнете яйцето и прибавете олиото и солта. Налейте хладка вода (около 250 мл) и замесете меко тесто.

Покрийте тестото и оставете да втаса на топло.

Готовото тесто разделете на три топки. Намажете ръцете си с олио и разтеглете топките на фитили.

Поставете франзелите в тава, на дъното на която има домакинска хартия. Оставете франзелките на топло, за да втасат отново.

Изпечете до готовност в загрята умерена фурна, като постепенно увеличите градусите до 180.

Франзелките Четири брашна са супер вкусни!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: