Начин на приготвяне
В купа изсипете пресятото бяло и типово брашно. Добавете тиквеното и лененото брашно.
Разтворете маята със захарта в малко топла вода. Когато маята започне да бухва, я добавете към брашното.
Чукнете яйцето и прибавете олиото и солта. Налейте хладка вода (около 250 мл) и замесете меко тесто.
Покрийте тестото и оставете да втаса на топло.
Готовото тесто разделете на три топки. Намажете ръцете си с олио и разтеглете топките на фитили.
Поставете франзелите в тава, на дъното на която има домакинска хартия. Оставете франзелките на топло, за да втасат отново.
Изпечете до готовност в загрята умерена фурна, като постепенно увеличите градусите до 180.
Франзелките Четири брашна са супер вкусни!