Начин на приготвяне
Измиваме с няколко води свинският дроб. Нарязваме на малки хапки и заливаме с вода. Слагаме на котлона и когато водата кипне, изливаме и измиваме хапките с чиста топла вода. Оставяме да се отцеждат. Лука почистваме и нарязваме на парченца.
В олио слагаме хапките свински дроб и нарязаният лук. Наливаме малко вода и задушаваме. Като останат на мазнина и започнат да се запържват, ръсваме черен пипер на вкус и червен пипер. Сипваме отцеденият от сока грах от буркан, замразена царевица и разбъркваме. Наливаме топла вода.
Варим ястието на тих огън и като започне да се сгъстява, прибавяме доматено пюре разредено с малко вода. Опитваме за сол и посоляваме на вкус. Варим още няколко минути и преди да свалим ястието от котлона, поръсваме с нарязан ситно пресен магданоз.