Печен грах със свинско месо

PlesnevaPlesnevaПомощник Готвач1723512522
14/10/2016
"Като ария на Верди, но в чиния - класическо и издържано "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 533
  • Преглеждания за месеца122
  • Преглеждания за седмицата24
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • грах - 1 голяма кутия 800 г
  • свинско месо - 400 г шол или по - шарено месо
  • червен пипер - 1 с.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • сол
  • олио
  • магданоз
  • доматен сок - 150 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязвам месото на хапки и го задушавам в мазнината, то пуска малко водичка. Когато водата изври го оставям да се позапържи до златисто.

В същата мазнина запържвам червения пипер и брашното. Изсипвам граха от кутията, посолявам и заливам с вода до нивото на граха.

Изсипвам доматения сок, магданоза и разбърквам. Пека в предварително загрята фурна.

Рейтинг

5 4
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар