Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Печен грах със свинско месо

Печен грах със свинско месо

Евтини РецептиЕвтини Рецепти
Помощник Готвач
1722k4542
Печен грах със свинско месо
Снимка: vqra
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2
"Като ария на Верди, но в чиния - класическо и издържано"

Необходими Продукти

  • грах - 1 голяма кутия 800 г
  • свинско месо - 400 г шол или шарено месо
  • червен пипер - 1 с.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • сол
  • олио
  • магданоз
  • доматен сок - 150 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязвам месото на хапки и го задушавам в мазнината, то пуска малко водичка. Когато водата изври го оставям да се позапържи до златисто.

В същата мазнина запържвам червения пипер и брашното. Изсипвам граха от кутията, посолявам и заливам с вода до нивото на граха.

Изсипвам доматения сок, магданоза и разбърквам.

Пека свинското с грах в предварително загрята фурна.

Печеният грах със свинско месо е много вкусен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
55
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
За колко порций
05.02.2023 08:36
1
Покажи всички подкоментари