Сочно ароматно реване

14/10/2016
"Неписано готварско правила гласи Колкото по-сочно е реването, толкова по-бързо се изяжда "
Приготвяне25 мин.
Готвене25 мин.
Общо50 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо13 848
  • Преглеждания за месеца31
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

  • яйца - 6 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • сол - 1 к.л.
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • ванилия - 1 пакетче
  • за сиропа
  • захар - 2 ч.ч.
  • вода - 3 1/2 ч.ч.
  • ванилия - 2 пакетчета
  • лимонова кора - настъргана
  • за гарниране
  • сладкарска сметана - 200 г
  • инстантно кафе - 1 ч.л.
  • олио - за намазване на тавата
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Прибавете към яйцата захарта и лъжичката сол. Разбийте до пухкава смес.

Постепенно прибавете пресятото брашно, към което сте добавили бакпулвера и ванилията. Разбъркайте до еднородност.

Намажете правоъгълна тава незалепващо дъно с малко олио. Изсипете и разстелете сместа равномерно.

Изпечете във фурна до 180 градуса за около 15-20 минути. Извадете тавата от фурната и охладете.

Направете захарен сироп, като сложите водата да заври и прибавите захарта, ванилията и настърганата лимонова кора.

Охладеното реване нарежете на триъгълници и полейте с готовия сироп. Когато реването изстине, гарнирайте с разбита сметана, към която сте добавили малко нес кафе.

Рейтинг

5 7
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Веселина Константинова
Да, може и без бакпулвер. Важно е яйцата да са разбити много добре!
1
0
Plesneva
Plesneva
14.10.2016 18:29
Аз го правя,но без бакпулвер.Само разбивам добре яйцата и пак става дебело и пухкаво :)
0
0