Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Сочно и ароматно пиле

Сочно и ароматно пиле

Сочно и ароматно пиле
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
16/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4
"О, да...почти можем да доловим аромата му"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 2 бр.
  • олио - 4 - 5 с.л.
  • моркови - 2 бр.
  • картофи - 3 бр.
  • риган
  • мащерка
  • сол
  • черен пипер
  • марината
  • кисело мляко - 4 с.л.
  • сол - 1 равна ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • кимион - 1/2 ч.л.
  • куркума - 1/ 2 ч.л.
  • чесън - 1 к. л. на прах
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките бутчета се срязват на две части. Картофите и морковите се обелват с белачка и нарязват, морковите на кръгчета, картофите на едри парчета.

В купа се смесва киселото мляко със сол, червен пипер, кимион, куркума, чесън на прах и черен пипер.

Разбърква се добре да се получи марината и с нея се намазва пилешкото месо. Оставя се покрито с фолио в хладилника за 2-3 часа.

В тавичка намазана с олио се нарежда месото, а картофите и морковите в свободното място да се запълни тавата. Овкусяват се със сол, черен пипер, риган и мащерка. Сипваме малко олио и една чашка с вода.

Тавата се покрива с алуминиево фолио и печем в загрята фурна 200 градуса за 40 минути. Изважда се и сваляме фолиото.

Връща се във фурната да се запече за кратко за златиста коричка. По време на печенето с лъжичка се залива месото със соса. Много вкусно и ароматно!

Сочното и ароматно пиле е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: