Начин на приготвяне
250 мл от сладкарската сметана се загряват без да кипи и вътре се добавят фино смлените бадеми и се разбъркват, докато се хомогенизира, след което сместа се оставя да изстине.
В купа се слагат заквасената сметана, пудрата захар и ванилията и се разбъркват с шпатула. Към тази смес се добавя бадемово-сметановата смес и отново се разбъркват.
Останалата сладкарска сметана се разбива, започва да се сипва малко по-малко към сместа, като се разбърква непрекъснато с шпатула само в една посока, за да стане гладка смес.
Желатинът се залива със 100 мл студена вода и като набъбне се нагрява на водна баня, за да се разтвори добре. Охлажда се леко и се добавя към крема. Разбърква се хубаво и се насипва в чашки. Оставя се в хладилника за поне 3 часа.
Ако не ви е достатъчно сладко, може да добавите още пудра захар към крема.
Бадемовият крем със сметана е много вкусен.