Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пиле със зелен фасул върху канапе от зеле

Пиле със зелен фасул върху канапе от зеле

редакция:
Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
4562k2k5
Пиле със зелен фасул върху канапе от зеле
Снимка: Monika Ivanova
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
5
"Комбинацията от пилешко месо и зеленчуци е особено подходяща пред горещите месеци, когато искаме хем да похапваме, хем да запазим лятната си фигура."

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 4 бр.
  • зеле - 1 малка зелка
  • зелен фасул - 300 г
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - ¼ к.л.
  • червен пипер - ¼ к.л.
  • дафинов лист - 2 бр.
  • чубрица - ½ к.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките бутчета се почистват, измиват и се слагат в тенджера с посолена вода. Към тях се прибавя и нарязаното на тънки ивици зеле.

Варят се около 15 минути, след което добавяте и нарязания на малки парчета зелен фасул и подправките.

След още 5 минути бутчетата и зеленчуците се прехвърлят в тава като зелето остава отдолу, а бутчетата лежат върху него.

Сипва се и около 500 мл от бульона, който се е получил при варенето и тавата се слага в силно загрята фурна, за да се запече ястието още поне 15 минути.

Ако харесвате по-сухи и запечени гозби оставете до тогава, докато ви харесва количеството на останалия бульон. При сервиране може да поръсите с пресен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: