Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Рулца»Хлебни рулца с плънка

Хлебни рулца с плънка

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k6
Хлебни рулца с плънка
Снимка: Джемиле Чешлиева
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
10
"Идеите от нас - плънката от вас, а после всички заедно ще похапнем"

Необходими Продукти

  • хляб - 10 филийки
  • Плънка
  • кашкавал - 50 г
  • топено сирене - 3 триъгълничета
  • За пържене
  • яйца - 2 бр.
  • сол - 1 щипка
  • галета
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Филийките хляб се нареждат една върху друга и с нож им се изрязва кората от всички страни. После се точат на тънка кора всяка поотделно. Кашкавалът и топеното сирене се режат на тънки ивици.

Върху всяка точена филийка хляб се слага по две ивички кашкавал и по една-топено сирене. Плънката се слага в края на филийката, после се навиват на руло. Яйцата се разбиват добре и се добавя щипка сол.

Рулцата се овалват внимателно първо в разбитите яйца, после в галета. Пържат се в съвсем малко мазнина за около 10 минути и от двете страни. Хлебните рулца с плънка са страхотни!

Забележка: Плънката може да се замени с извара, сирене, някакво сладко, шоколад и за каквото друго се сетите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: