Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Хапки»Рошави хлебни топчета с плънка

Рошави хлебни топчета с плънка

Рошави хлебни топчета с плънка
Снимка: Веселина Константинова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
45 мин.
Порции
12
"Тези пилешки хапки са прекрасни както като мезе, така и като основно ястие. Вървят чудесно с бира и чеснов сос"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 100 г
  • кашкавал - 100 г
  • топено сирене - 100 г ементал
  • сол
  • черен пипер
  • хляб - 12 - 14 тънки филии
  • За панировката
  • корнфлейкс
  • сусам
  • яйца - 2 бр.
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете пилешкото месо /аз използвах бутчета/ и го обезкостете.

Настържете кашкавала и го добавете към пилешкото месо. Нарежете и топеното сирене на парченца и го прибавете към останалите продукти.

Овкусете със сол, черен пипер и разбъркайте. Отделете кората на филийките /използвате мек хляб/ и ги разточете.

Разбийте яйцата в купа за панировката. Напръскайте хлебната основа с вода, сложете от плънката и свийте на топче.

Потопете топчето в разбитото яйце, после в панировката от корнфлейкс и сусам и изпържете пилешките хапки в сгорещеното олио.

Отцедете от мазнината и поднесете хапките топли. Може да приготвите подходящ сос.

Рошавите хлебни топчета с плънка са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Pressy
Pressy
Аз също ще ги изпробвам !
14.03.2016 00:31
2
Мария Георгиева
Мария Георгиева
Много интересна идея. Ще ги пробвам задължително.
13.03.2016 22:30
2
Йорданка Тасева
Йорданка Тасева
Браво Веселина още една хубава рецепта
28.02.2016 22:34
2
Христина
Христина
Супер хлебни топчета.
28.02.2016 15:03
2
Илияна Димова
Илияна Димова
Много симпатични и много апетитни ! Много хубава рецепта !
28.02.2016 12:12
2
Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Браво! Страхотна рецепта. Задължително ще я правя.:)
28.02.2016 11:47
2
Веселина Константинова
Веселина Константинова
Благодаря, Сия! Бях я мернала преди време в един чужд сайт, но я пречупих през моето виждане и по мой си начин!
28.02.2016 11:46
Сия Рибагина
Сия Рибагина
Браво,евала за тази рецепта,добавям я в любими и ще я опитам с удоволствие!
28.02.2016 11:20
2