Начин на приготвяне
Сварете пилешкото месо /аз използвах бутчета/ и го обезкостете.
Настържете кашкавала и го добавете към пилешкото месо. Нарежете и топеното сирене на парченца и го прибавете към останалите продукти.
Овкусете със сол, черен пипер и разбъркайте. Отделете кората на филийките /използвате мек хляб/ и ги разточете.
Разбийте яйцата в купа за панировката. Напръскайте хлебната основа с вода, сложете от плънката и свийте на топче.
Потопете топчето в разбитото яйце, после в панировката от корнфлейкс и сусам и изпържете пилешките хапки в сгорещеното олио.
Отцедете от мазнината и поднесете хапките топли. Може да приготвите подходящ сос.
Рошавите хлебни топчета с плънка са готови.
Коментари