Начин на приготвяне
Измийте и подсушете телешкото, натъркайте го хубаво със сол и черен пипер от всички страни и сложете стековете да се изпържат равномерно в сгорещените масло и олио. Може да го изпечете и върху грил тиган.
Щом са готови, се вадят, а в съда се сипва виното и съдът се деглазира. В отделен съд загрейте малко мазнина и запържете стръкчетата естрагон, мащерка и смления чесън. След тях добавете накълцания лук.
Когато и той се карамелизира, добавете брашното, бъркайте и сипете предварително леко намачканите боровинки.
Бъркайте и оставете да се задушат. Долейте малко от прецеденото при нужда вино, сос Уорчестър и всички останали подправки.
Щом сосът се редуцира, е готов. Поднесете стековете, поляни с винения сос с боровинки.
Коментари