Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско със зелева чорба и ориз

Свинско със зелева чорба и ориз

Свинско със зелева чорба и ориз
Снимка: Ваня Георгиева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
55 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6
"Най-ароматното свинско с ориз на фурна, което сме опитвали"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 700 г
  • ориз - 1 ч.ч
  • зелева чорба - 1 ч.ч
  • чушки - 1 бр.
  • лук - 1 бр.
  • чубрица
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското нарежете на по-големи парчета и сложете в тава с олио в печката да се запържи леко, след което добавете лука, чушката и измития ориз, върнете в печката и разбъркайте няколко пъти, докато оризът стане прозрачен.

Сипете зелевата чорба и още 2-3 чаши вода - зависи колко искате да бъде сух оризът. Поръсете с чубрица и черен пипер и сложете да се пече оризът на фурна.

Свинското със зелева чорба и ориз се поднася топло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: