Магически лимонов сладкиш

16/10/2016
"Не магия, а истинско чудо ще бъде, ако успеете да се доредите до второ парче от този сладкиш "
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо11 298
  • Преглеждания за месеца68
  • Преглеждания за седмицата32
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте млякото в подходящ съд до кипване. Добавете ванилията /ако използвате шушулка - още по-добре/ и оставете така в продължение на 15 минути, за да си отпусне аромата, след което оставете да се охлади. Междувременно разтопете маслото.

Изсипете белтъците в дълбока купа и разбийте с помощта на миксер на гъст сняг. В друга купа разбийте жълтъците със захарта до пухкав крем, след което добавете маслото /трябва да бъде доведено до стайна температура/ и разбъркайте внимателно.

Към жълтъчната смес прибавете млякото, настърганата лимонова кора и разбъркайте. Постепенно прибавете брашното и разбъркайте до хомогенна смес. Накрая, с помощта на шпатула, добавете белтъците и разбъркайте внимателно/не трябва белтъчната смес да се хомогенизира с останалата смес/.

Намаслете и набрашнете тавичка с диаметър 24 см. Изсипете сместа вътре, загладете повърхността с шпатула и изпечете в продължение на 50 минути при 150 ° C.

Оставете сладкиша да изстине за около час при стайна температура, а след това го поставете в хладилник за 2 часа /тази стъпка е много важна, защото с охлаждането в хладилника, ще се формират трите слоя/. Готовия сладкиш поръсете с пудра захар.

Рецептата е взаимствана от италиански сайт. Сладкишът е много вкусен, но при мен се формираха два слоя. Може би не охладих правилно. Иначе спазих всички останал стъпки.

Рейтинг

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Aneliq Asenova
Aneliq Asenova
22.06.2017 16:51
Много лек и приятен десерт. Много добре се получи .
0
0