Свинско и пържен ориз със зеленчуци в сладко-кисел сос

Gergana TsvetanovaGergana TsvetanovaГотвач40673402
17/10/2016
"Ароматно изкушение за ценителите на източните вкусове "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 729
  • Преглеждания за месеца29
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3.5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на ивици, добавят се соевият сос, горчицата, медът, разбитият белтък, джинджифилът и нишестето. Разбърква се добре и се оставя да престои поне час. Маринованото месо се запържва в силно сгорещено олио. Оризът се сварява съвсем леко, да омекне във вода с малко олио, 1 л сол, къри, куркума и джинджифил. Отцежда се и се изплаква със студена вода.

В олио се запържват зеленчуците - морков, чушка, лук, гъби, микс от замразени зеленчуци. Кой каквито обича. Добавя се оризът. След като се запържи добре, се слага една скилидка чесън и соев сос. Сосът се приготвя с равни части оцет и захар. По желание може да използвате мед, малко вода и кетчуп - всичко да се слага в тенджерка да заври.

Сгъстете соса с 1 с.л. царевично нишесте, разбито с малко вода. Опитвайте на вкус, докато го варите и добавяйте, ако нещо му липсва. Трябва да се балансира сладко-киселият вкус. Сервирайте в чиния купчинка от ориза, отгоре сложете месо и полейте със соса. Добър апетит!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар