Сочна торта с три шоколада

ИсиИси
Помощник Готвач
1801k1481
Сочна торта с три шоколада
Снимка: Елица
9 / 14с Видео
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
"Не просто торта, а сбъдната мечта"

Необходими Продукти

  • сметана - 1 л сладкарска, течна
  • прясно мляко - 500 мл
  • шоколад - 200 г млечен
  • шоколад - 200 г натурален
  • шоколад - 200 г бял
  • захар - 5 с.л.
  • желатин - по 15 г на крем
  • за рохкавия блат
  • бисквити - 2 пакетчета
  • масло - 125 г
  • прясно мляко - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо започваме с бисквитения блат. Смелете бисквитите на прах, добавете разтопеното масло и 2 с.л. пряно мляко. Разпределете сместа в тортена форма с регулиращи се страни. Разпределете я равномерно и го натиснете добре, сложете в хладилник за няколко минути.

След това смесете сметаната с 500 мл прясно мляко, разделете го на три по 500 мл в различни тенджери. Сложете първата тенджера на котлона, добавете начупения натурален шоколад с 3 с.л. захар. Разбъркайте, докато шоколадът се разтопи. Взима се от котлона и се смесва с предварително разтворения в малко вода желетин. Разбърква се добре и се изсипва върху бисквитения блат. Слага се във фризер за около час, час и половина, чака се да стегне много добре.

След това се слага втората тенджера на котлона и по същия начин се бърка до разтопяването на млечния шоколад с 2 с.л. захар. Отново се смесва с желатина и внимателно се изсипва върху стегналия се крем. Отново се връща във фризера.

И така по същия начин и със следващия крем, обаче този път с белия шоколад и без да се слага захар при разтопяването. Пак се слага желатинът и отново се изсипва върху млечния крем. Връща се пак във фризера, но този път за повечко време - около 4 или 5 часа. Украсява се пожелание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
54
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Atanaska Tupancheska
Atanaska Tupancheska
Пробвах я и наистина е мнооооого вкусна!
08.03.2018 23:43
1