Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Запеканки»Сметанови бутчета с гъби и чушки

Сметанови бутчета с гъби и чушки

Сметанови бутчета с гъби и чушки
Снимка: Веселина Константинова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
7
"Ароматно и богато ястие с гъби, пилешко и сметана, което ще ви плени"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 7 бр. горни
  • гъби - 300 г
  • готварска сметана - 200 мл
  • сол
  • бял пипер
  • чушки - 3 - 4 бр.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • кашкавал - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете предварително бутчетата. Почистете гъбите и ги нарежете на филийки. Задушете ги в олиото докато омекнат. Прибавете почистените от семките и нарязани на парчета чушки.

Може да използвате червени, жълти, зелени чушки, за да стане ястието по-ефектно. Гответе още 5-6 минути, като бъркате от време на време, за да не загори и чушките да почернеят.

Подредете бутчетата в подходяща тавичка за печене. Между тях сложете от плънката. Овкусете със сол и бял пипер/употребявам го често, защото е с малко по-мек вкус от черния/. Полейте с готварска сметана.

Изпечете в загрята фурна до златист загар. Преди да извадите ястието, поръсете с настърган кашкавал и допечете запеканката още 1-2 минути.

Сметановите бутчета с гъби и чушки са уникална вкусотия!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: