Начин на приготвяне
Сварете предварително бутчетата. Почистете гъбите и ги нарежете на филийки. Задушете ги в олиото докато омекнат. Прибавете почистените от семките и нарязани на парчета чушки.
Може да използвате червени, жълти, зелени чушки, за да стане ястието по-ефектно. Гответе още 5-6 минути, като бъркате от време на време, за да не загори и чушките да почернеят.
Подредете бутчетата в подходяща тавичка за печене. Между тях сложете от плънката. Овкусете със сол и бял пипер/употребявам го често, защото е с малко по-мек вкус от черния/. Полейте с готварска сметана.
Изпечете в загрята фурна до златист загар. Преди да извадите ястието, поръсете с настърган кашкавал и допечете запеканката още 1-2 минути.
Сметановите бутчета с гъби и чушки са уникална вкусотия!