Начин на приготвяне
Нарежете свинското филе на малки пържолки и ги овкусете със сол, подправки за барбекю и соев сос. Не е необходимо да ги начуквате, за да не станат прекалено сухи. Оставете ги да се мариноват за около час.
Обелете картофите и ги сложете в подсолена вода, за да ги сварите. След като омекнат, ги отстранете от огъня, излейте водата и ги нарежете на кубчета. Добавете ситно нарязания зелен лук.
Овкусете с олио, оцет и ако е необходимо добавете още сол. Не прекалявайте с течните подправки, защото топлите картофи са способни да поемат големи количества.
Почистете гъбите и ги рендосайте на фини филийки. Загрейте маслото и добавете гъбите. Задушете ги докато омекнат. Прибавете течната сметана и разбъркайте до сгъстяване. Овкусете с черен пипер.
Изпечете готовите пържолки на грил. Сервирайте, като гарнирате пържолките с картофена салата и сметанови гъби.
Свинските каренца със сметанови гъби и картофена салата са много вкусни.