Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Свински каренца със сметанови гъби и картофена салата

Свински каренца със сметанови гъби и картофена салата

Свински каренца със сметанови гъби и картофена салата
Снимка: Веселина Константинова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6
"Признайте си, че ви спечелихме още на свински каренца, но като споменахме и сметановите гъби, се предадохте напълно"

Необходими Продукти

  • свинско филе - 1 кг
  • гъби - 500 г
  • готварска сметана - 200 мл
  • масло - 100 г
  • олио
  • оцет
  • картофи - 500 г
  • зелен лук - 3 - 4 стръка
  • сол
  • соев сос - светъл
  • универсална подправка - подправка за барбекю
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинското филе на малки пържолки и ги овкусете със сол, подправки за барбекю и соев сос. Не е необходимо да ги начуквате, за да не станат прекалено сухи. Оставете ги да се мариноват за около час.

Обелете картофите и ги сложете в подсолена вода, за да ги сварите. След като омекнат, ги отстранете от огъня, излейте водата и ги нарежете на кубчета. Добавете ситно нарязания зелен лук.

Овкусете с олио, оцет и ако е необходимо добавете още сол. Не прекалявайте с течните подправки, защото топлите картофи са способни да поемат големи количества.

Почистете гъбите и ги рендосайте на фини филийки. Загрейте маслото и добавете гъбите. Задушете ги докато омекнат. Прибавете течната сметана и разбъркайте до сгъстяване. Овкусете с черен пипер.

Изпечете готовите пържолки на грил. Сервирайте, като гарнирате пържолките с картофена салата и сметанови гъби.

Свинските каренца със сметанови гъби и картофена салата са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: