Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Яхнии»Ориз с чушки, домати и месо

Ориз с чушки, домати и месо

Ориз с чушки, домати и месо
Снимка: Гергана Георгиева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Наближава време за обяд и решихме да споделим с вас любимата си рецепта за сочно свинско месце с ориз"

Необходими Продукти

  • ориз - 1 ч.ч.
  • свинско месо - 600 г
  • лук - 1 глава
  • чушки - 6 бр.
  • домати - 3 бр.
  • олио - 8 с.л.
  • магданоз - 3 стръка
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 к.л.
  • куркума - 1 к.л.
  • сол - 2 к.л.
  • вода - 4 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбок съд наливаме 4 с.л. олио и слагаме месото, нарязано предварително на парченца да се запържи за 5 минути, след което му добавяме 1 ч.ч. гореща вода, 1 к.л. сол и оставяме да се задушава под капак около 30-40 минути.

В тавичка сгорещяваме 4 с.л. олио и прибавяме нарязан на дребно лук и ориза. Запържваме за около 5 минути, след което прибавяме нарязаните на едри парчета чушки и домати.

Поръсваме с червен и черен пипер, сол и куркума. Разбъркваме добре. Добавяме полуготовото месо, като го подреждаме между зеленчуците. Поръсваме с наситнен магданоз и заливаме ястието с 3 ч.ч. гореща вода.

Поставяме тавичката в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 40 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: