Лозови сарми със сушени сливи

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
695
961
2061
5
13/01/2020
"Уникален аромат и вкус, които ще ви пленят от първата хапка Гответе и споделяйте "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо839
  • Преглеждания за месеца70
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете в купа каймата, добавете измития и изцеден ориз, всички подправки и зехтина.

Почистете двата вида лук и нарежете на ситно, сините сушени сливи измийте и нарежете и тях, добавете всичко в купата. Разбъркайте и омесете с ръце сместа.

Разстелете лозовите листа, сложете по малко от плънката и завийте на малки сармички.

Сложете в тавичка малко зехтин, намажете я и поставете на дъното няколко лозови листа. Подредете върху тях лозовите сарми и сипете бульона.

Затворете тавичката с капак или покрийте с фолио. Печете сармите във фурна на 180 градуса до запичане и изпаряване на течността.

Лозовите сарми със сушени сливи са готови.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар