Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Сарми»Постни сарми и чушки със сушени сливи

Постни сарми и чушки със сушени сливи

Постни сарми и чушки със сушени сливи
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Нека заедно да съхраним традицията и да запазим място на празничната трапеза за най-вкусните традиционни ястия от Българската кухня"

Необходими Продукти

  • кисело зеле - 1 малка зелка
  • чушки - 3 - 4 бр.
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • ориз - 1 ч.ч.
  • гъби - 150 г консерва
  • морков голям - 1 бр. голям
  • червен пипер - 2 с.л.
  • лук - 1 глава
  • свинска мас - 2 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • риган
  • сушени сини сливи - 5 - 6 бр
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвя се първо плънката, като се загрява олио в тенджера, добавя се нарязан ситно лук и настърган морков, поръсваме сол и наливаме малко вода да се задушат. Добавя се ориза, разбърква се за минута-две, прибавяме и нарязаните гъби.

Сипва се малко червен и черен пипер, наливаме 2 ч. вода, добавят се и нарязаните на парчета сушени сливи. След като набъбне ориза се сваля от котлона. Киселото зеле се почиства от големите жили, чушките се почистват от семената.

С малка лъжичка пълним чушките, навиваме сармички и нареждаме в тенджерата, в едната страна сарми, в другата чушки. Залива се с 1 ч. ч. зелев сок и доливаме вода.

Отгоре се поръсва с червен пипер и свинската мас се разпределя на малки парченца. Затваря се с капака, аз готвих в чугунената тенджерка, котлона на 2 степен и оставяме да къкри до готовност. Добър апетит !

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: