Начин на приготвяне
Разбийте яйцата в купа, сложете киселото мляко, бакпулвера, натрошете сиренето и настържете кашкавала. Разбъркайте и сипете прясното мляко. Разтопете маслото, намажете тавата с една лъжица от него.
Вземете една кора, сложете я в тавата, намажете с масло, добавете втора върху нея и намажете с масло.
От останалите кори взимайте по една, намачкайте я в ръка, потопете я в сместа и сложете в тавата. Направете така с всички кори - намачквате, потапяте в сместа и редите в тавата.
Важно е кората да е изцяло напоена със сместа. Малко ще се поизцапате, но определено си заслужава.
Останалата смес изсипвате отгоре и заливате с останалото масло. Сложете в загрята фурна на 170 градуса за около 35 минути, до придобиването на златист и приятен загар на баницата.
Кашкавалената баница е уникално вкусна.