Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Кашкавалена баница

Кашкавалена баница

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7528k2k5
Кашкавалена баница
Снимка: Сия Рибагина
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
8
"Горещо ви препоръчваме тази баница - мека, страшно вкусна и с изкушаващо топящ се кашкавал"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 500 г
  • сирене - 250 г
  • кашкавал - 400 г
  • яйца - 4 бр
  • масло - 100 г
  • кисело мляко - 500 г
  • бакпулвер - 15 г
  • прясно мляко - 250 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата в купа, сложете киселото мляко, бакпулвера, натрошете сиренето и настържете кашкавала. Разбъркайте и сипете прясното мляко. Разтопете маслото, намажете тавата с една лъжица от него.

Вземете една кора, сложете я в тавата, намажете с масло, добавете втора върху нея и намажете с масло.

От останалите кори взимайте по една, намачкайте я в ръка, потопете я в сместа и сложете в тавата. Направете така с всички кори - намачквате, потапяте в сместа и редите в тавата.

Важно е кората да е изцяло напоена със сместа. Малко ще се поизцапате, но определено си заслужава.

Останалата смес изсипвате отгоре и заливате с останалото масло. Сложете в загрята фурна на 170 градуса за около 35 минути, до придобиването на златист и приятен загар на баницата.

Кашкавалената баница е уникално вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: